Mega graft hair transplant center
Blog Detay

Ozonlu Saç Ekimi

Ozonlu Saç EkimiOzon tedavisi günümüzde alternatif bir tıp tekniği olarak kabul edilmektedir.

Ozonlu Saç Ekimi


Ozon tedavisi günümüzde alternatif bir tıp tekniği olarak kabul edilmektedir. Ancak saç derisine sağladığı faydalar ve hücrelerin oksijenlenmesini sağlayarak saç dökülmesini önlemeyi ve durdurmayı mümkün kıldığından kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır.

Hem saç ekimi hem de dökülme önleyici tedaviler için uyguladığımız birçok teknik vardır. Ancak bu teknik, ozonun birçok patolojide terapötik olarak kullanılmasına dayanan tıbbi bir tekniktir. Ozon tedavisi hakkında bilmemiz gereken çok önemli bir şey de tamamen doğal bir işlem olmasıdır.

Ayrıca ozon tedavisinin kontrendikasyonları ve ozon tedavisinin ne için olduğu da çok iyi bir dengeye sahiptir. Kontrendikasyonları ve yan etkileri minimal olmakla birlikte, uygulaması çok sayıda rahatsızlığa ve estetik problemlere kadar uzanmaktadır.

Ozon tedavisi alternatif bir tıp tekniği olarak kabul edilmektedir. Ancak saç derisine sağladığı faydalar ve hücrelerin oksijenlenmesini sağlayarak saç dökülmesini ve durdurmayı  mümkün kıldığından kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır.
 

Saç İçin Ozon Uygulaması


Bu prosedür hem erkeklerde hem de kadınlarda kullanılabilir. Başlıca etkisi, saç derisinin oksijenlenmesini artırması ve hücrelerin metabolizmasını uyarmasıdır. Oksijenlenmeyi artırarak, kan kafa derisinde daha fazla dolaşarak foliküllerin ölümünü durduracak ve önleyecektir. Bu sayede saç yenilenir ve çok daha fazla güç, canlılık ve parlaklık kazanır.

Öte yandan, hem yağdan hem de kepekten arınmış ipeksi saçlar ortaya çıkarır. Uzun saçlara sahip olunması durumunda ise en çok bozulan ve güneş yanığı olan bölgelerin yenilendiğini de gözlemlemek mümkün olacaktır.

Uygulamanın önleyici ve yenileyici bir şekilde gerçekleştirilebileceğini not etmek önemlidir. Yani önleyici bir şekilde saçların sağlıklı ve güçlü olmasına yardımcı olur ve dökülmesini önler. Ayrıca yağı da düzenleyerek bu gazın oluşturduğu bariyer sizi olası mantar enfeksiyonlarından koruyacaktır.

Ancak saçlar dökülmeye başladıysa ozon da bize yardımcı olabilir. Bu gazın enjeksiyonları, seyrek nüfuslu saç derisini iyileştirmeyi mümkün kılar. Yağ, kepek ve seboreyi yok ederek saç kökünün daha iyi nefes almasını sağlar. Kısacası, bu, gazın uyguladığı temizleme işleviyle güçlendirilir, aynı zamanda folikül solunumunu ve güçlü saçı korumak için gerekli besinlerin emilimini kolaylaştırır.
 

Ozonlu Saç Ekimi Nasıl Yapılır?


Ozonlu saç ekimi son derece kolay bir operasyondur. Bu noktada işlem sırasında hastadan bir miktar kan alınır. Daha sonra kana ozon maddesi eklenir. Bu sayede ozon enjekte edilen kan çok daha faydalı bir hal almaktadır. Ozon enjekte edilen kan, saç ekimi yapılacak yere enjekte edilir. Bu işlem sonunda saç köklerinin çok daha hızlı bir şekilde toparlandığını görmek mümkündür. Çünkü ozon maddesi içeriğindeki bileşenler ve yüksek oksijen ile hızlı bir iyileşme sürecinin oluşmasını sağlar.
 

Ozon Tedavisinin Yan Etkileri


Bu etkilerin yaygın olmadığı doğru olsa da seanstan sonra herhangi bir kötü tepkiyi tespit etmek için bunları bilmek önemlidir. Bunlar aşağıdaki gibidir:
  • Alerjiler
  • Kaşıntı veya kaşıntı.
  • Baş ağrısı.
  • Baş dönmesi.
  • Bulanık görüş.
  • Bilinç bulanıklığı, konfüzyon.
  • Enfeksiyonlar
  • Trakeal dokunun iltihaplanması
  • Karaciğer sorunları

Ozonlu Saç Ekiminin Avantajları


Ozonlu saç ekiminin faydaları genel olarak aşağıdaki gibidir:
  • Ozon kanda bulunan oksijen miktarının artmasına yardımcı olmaktadır.
  • Cildin yenilenmesini ve saç ekiminin çok daha başarılı olmasını sağlamaktadır.
  • Bu tedavi ile saç ekimi sırasında oluşabilecek çeşitli komplikasyonlar ortadan kaldırılır.
  • Ozonlu tedavi ile ekilen saçlar çok daha hızlı ve güçlü bir şekilde uzar.
  • Ozonlu tedavi, alınan saç köklerinin çok daha sağlıklı kalmasını sağlar.

Sıkça Sorulan Sorular


Ozonlu saç ekimi ne kadar sürer?
Operasyon 5-8 saat sürer.

Ozonlu saç ekimi sırasında anestezi uygulanır mı?
Evet, lokal anestezi uygulanır.

Hastanede yatış gerekir mi?
Hayır, gerekmez.

Tedavi sonrasında tam iyileşme ne kadar sürer?
1-7 gün arasında iyileşme görülür.
 
 
 

Mega Graft Blog

Hizmetlerimiz hakkında sektörel makaleler