Mega graft hair transplant center
Blog Detay

Saç Ekimi Sonrası Mezoterapi Tedavisi

Saç Ekimi Sonrası Mezoterapi TedavisiMezoterapi, özellikle estetik tıp alanında büyük ölçüde popüler olmaya başlayan bir tıbbi tekniktir.

Saç Ekimi Sonrası Mezoterapi Tedavisi


Mezoterapi, özellikle estetik tıp alanında büyük ölçüde popüler olmaya başlayan bir tıbbi tekniktir. Kökeni 20. yüzyılın ortalarına kadar uzanır ve çoğu zaman selülit, sarkma, akne veya tabii ki saç dökülmesi gibi durumların tedavisinde kullanılan ve yan etkisi olmayan şiddetle tavsiye edilen bir uygulama haline gelmiştir.

Saç cerrahisi içinde, saç ekiminin etkilerini artırmak için mezoterapi kullanılır. Bu nedenle, işlemden sonra köklerin yerleşmesi ve yeni saçlara yol açması için bir süre beklendikten sonra, müdahaleden sonra yapılması önerilir. Aynı şekilde estetik cerrahide de oldukça yaygın bir uygulama olduğu için hem erkekler hem de kadınlar için uygun bir tekniktir ve bu nedenle çeşitli açılardan şiddetle tavsiye edilmektedir.
 

Kılcal Mezoterapi Nedir ve Nelerden Oluşur?


Saç mezoterapisi esas olarak köklerin ekildiği bölgelere çok ince iğnelerle yapılan bir dizi intradermal mikroenjeksiyondan oluşur. Enjeksiyonlar, diğerleri arasında amino asitler, damar genişleticiler, vitaminler veya polinükleotidler gibi farklı elementlerden oluşur. Bu tür besinler, nakledilen foliküllerin köklenmesine yardımcı olarak yeni saçların ortaya çıkmasına yol açar ve büyümesini destekler.

Bu tür mezoterapi, bu özel uygulamada, epidermisi daha hızlı yenilediği ve kan dolaşımını harekete geçirdiği için saç dökülmesini tedavi etmek için çok etkili bir teknik olarak kendini kanıtlamıştır.

Saç mezoterapisi, daha önce de belirttiğimiz gibi saç ekiminin etkilerini artırmayı amaçlar. B nedenle iyileşmemiş saçların büyümesini desteklemek için önerilen bir tedavi değildir. Aynı şekilde saç büyümesini desteklemek için gerekli bir besin kaynağı olduğu için, bu uygulamanın ameliyattan sonra cerrah tarafından reçete edilen vitaminler ve ilaçlarla birleştirilmesi tavsiye edilir.
 

Mezoterapi Nasıl Yapılır?


Saç mezoterapisi, saç ekiminden yaklaşık üç ay sonra uygulanmaya başlanabilir. Ağrılı bir uygulama olmasa da çoklu enjeksiyon yapıldığında can sıkıcı olabiliyor. Bu yüzden mezoterapiye geçmeden önce genellikle anestezik bir losyon ile bölge uyuşturuluyor.

Kılcal mezoterapi enjeksiyonları, hızlı ve çok takip edilmesi ile karakterize edilir. Çok ince iğnelerle yapılırlar ve epidermis tedavisi olduğu için sığ bir derinliğe enjekte edilirler. Biri ile diğeri arasında ortalama 2 santimetre mesafe olmalıdır.

Hastanın kafa derisinin nasıl olduğuna bağlı olarak, bir veya daha fazla sayıda enjeksiyon yapılacaktır. Mezoterapi oldukça kısa sürer. Seanslar çeyrek saat ile yarım saat arasında sürer ve hastanın kaç kez mezoterapi yaptıracağı vakaya göre değişir. Mezoterapi sonrası yüksek nemli ortamlardan uzak durulması, güneşten koruyucu krem, şapka veya bere ile kullanılması önerilir.

Mezoterapinin gözle görülür etkileri dördüncü seanstan sonra başlar. Hastanın ihtiyaç ve istekleri ile cerrahın bu konudaki tavsiyesine bağlı olarak belirli sürelerde uygulanmak üzere tasarlanmış kısa ve çok etkili bir müdahaledir. Bu uygulama saç greftinin kanıtlanmış ve çok etkili bir şekilde güçlendirilmesidir, bu nedenle mezoterapinin ne için olduğunu ve işlemine uygun olup olmadığımızı bilmek önemlidir.
 

Kılcal Damar Mezoterapisinin Faydaları


Saç mezoterapisinin faydaları kısmen hastanın saçının ve saç derisinin kalitesine bağlıdır. Ancak bu uygulamanın tavsiye edilmediği birkaç durum dışında hiçbir şekilde zararı yoktur. Saç ekiminden sonra bu tedaviyi seçmenin avantajları son derece fazladır. Bunlar aşağıdaki gibidir.
  • Saç derisini nemlendirerek saçın kırılmasını önler.
  • Aşılı folikülleri güçlendirir.
  • Olası enfeksiyonları ortadan kaldırın.
  • Kan akışını aktive ederek saç büyümesini hızlandırır.
  • İyileşmeyi kolaylaştıran ve nakil sonrası iyileşme sürecini hızlandıran hücre yenilenmesini destekler.
  • Daha parlak ve sağlıklı saçlara kavuşurken daha tatmin edici ekim sonuçlarına katkı sağlar.

Sıkça Sorulan Sorular


Saç ekimi sonrasında mezoterapi neden yapılır?
Saç ekimi işleminin koruyucu ve güçlendirici olması için uygulanır.

Mezoterapi kimlere uygulanır?
Saç ekimi yaptıran herkese uygulanabilir. Önemli bir yan etkisi bulunmaz.

Mezoterapi sonrasında yan etki görülür mü?
Hafif kaşıntı ve kızarıklık olabilir.

Mezoterapi kaç seans sürer?
3-6 seans sürer.
 

Mega Graft Blog

Hizmetlerimiz hakkında sektörel makaleler