Mega graft hair transplant center
Blog Detay

Saç Ekimi Sonuçları Ne Zaman Ortaya Çıkar?

Saç Ekimi Sonuçları Ne Zaman Ortaya Çıkar?Saç ekimi yaptırmak isteyen bireylerin merak ettiği konuların başında saç ekimi sonuçlarının ne zaman ortaya çıkacağı gelir.

Saç Ekimi Sonuçları Ne Zaman Ortaya Çıkar?


Saç ekimi yaptırmak isteyen bireylerin merak ettiği konuların başında saç ekimi sonuçlarının ne zaman ortaya çıkacağı gelir. Bu soruya cevap vermek ve saç ekimi konusunda uzmanlaşmış ekibi ile size destek sağlamak için hazırladığımız yazımızı okuyarak süreç ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Saç ektiren veya ektirmek isteyen bireyler görsel açıdan bir an önce arzu ettikleri duruma gelmek isterler. Ancak bu süreç kısa sürede başarı elde edilen bir şekilde ilerlemez. Kişiden kişiye değişebilen saç ekim süreçlerinde başarılı sonuçların ortaya çıkışında da farklılık gözlemlenir. Ancak bir süre vermek gerekirse kesin sonuçlar saç ekilmesinden 1 ila 1,5 yıl sonra ortaya çıkar.
 

Saç Ekildikten Sonra Süreç Nasıl İlerler?


Saç ekilme süreci tamamlanıp hasta iyileşme sürecine geçtiğinde ilk olarak yara ve kabuklanma süreci gözlemlenir. Ancak  saç ekimi esnasında oldukça sık karşılaşılan bir durumdur. 5 ila 7 günlük sürede ekilen saçlar köklerini güçlendirerek zayıf da olsa çıkmaya başlar. Söz konusu dönemde derinin hassas olması mikroplara karşı savunmasız bir ortam yarattığından hastaların önlem alması şarttır.

Saç ekildikten sonra bazı hastalar saçın çıkışı ertesinde dökülmelerle karşılaştığını ifade eder. Şok dökülme olarak tanımlanabilecek bu dökülmeler olağan bir sürece işaret eder. Zayıf saç tellerinin yerini daha güçlü olanlara bırakması olarak da tanımlanabilen dökülmeler sürecin sağlıklı ilerlediğinin en büyük habercisidir. Bu süreçte saç ekim merkezimizce sizlere önerilen hususlara dikkat etmeniz gerekir.

Saç ektirmede en son aşama büyüme aşamasıdır. % 50 ile 70 arasında başarılı bir oranda elde edilen saç büyümesi sayesinde hasta arzu ettiği görünüme kavuşur. Saç ekimi sürecini 3 temel aşamada incelemek mümkündür.
 

Ekilen Saçların Tutma Süreci


Ekilen saçların tutma süreci, saç ekiminin önemi bir aşamasıdır. Saç ekiminden hemen sonra başlayan bu süreç 5 ile 7 gün arasında sürmektedir. Hassas ve mikroplara karşı duyarlı olan saç derisine bu süreçte çok dikkat edilmesi gerekir. Ekstra önlem alınması gerekebilmektedir. Enfeksiyon ihtimaline karşı saçların korunması gerekmektedir. İlk yıkamadan sonra bireylerin saçlarını düzenli bir şekilde yıkamaları gerekmektedir. Bu süreçten sonra saçları yıkarken 1-2 kez şampuan kullanılmalıdır. Saç kurutma işlemi havlu ile olmalıdır. Kesinlikle saç kurutma makinesi kullanılmamalıdır. Uyku sırasında üst kısma yastık değmemelidir.
 

Şok Dökülme Süreci


Saç ekimi sonuçlarının bir diğer süreci şok dökülme sürecidir. Söz konusu dökülme ilk iyileşme sürecinden sonra saç tellerinin normale dönmesi ile gelişmektedir. Şok dökülme de saç kökleri dökülmez. Bu nedenle dökülme sonucunda saçlar düzenli bir şekilde uzar. Şok dökülme süresi yaklaşık 1-3 ay içerisinde gerçekleşir. Bazı kişilerde ise bu süreç daha erken başlayabilir.
 

Ekilen Saçların Büyümesi Süreci


Saç ekiminden sonraki 3 ay şok dökülme süreci sona erer. Saç kökleri büyümeye başlar. Bu doğrultuda 4.aydan sonra saç telleri belirli bir seviyeye gelir ve şekil alır. Altıncı ayda saç kökleri %50 ile %70 arasında form almıştır. 12.ayın sonuna gelindiğinde ekilen saçların sonuçlar en son halini alır.
 

Profesyonel Saç Ekimi Kalitesi Sizlerle


Türkiye ve yurtdışından gelen pek çok hastaya saç ekilmesi noktasında profesyonel destek sunan saç ekim merkezimiz sonuç odaklı çözümleri ile sizi arzu ettiğiniz görüntüye kavuşturur. Türkiye’nin önde gelen aç merkezlerinden olan kliniğimiz deneyimli personeli ve FUE gibi en çok tercih edilen saç ekim yöntemlerinde uzmanlaşan kadrosu ile size hizmet sunmayı bekler.
 

Sıkça Sorulan Sorular


Saç ekimi için uygun olduğumu nasıl anlarım?
Saç ekim uzmanları görüşme esnasında verici alan kontrollerini yaparlar. Bunun yanı sıra saç analizi ve dökülme tipi kontrolü ile saç ekimi için uygun aday olup olmadığınıza karar verilmektedir.

Saç ekiminde yaş sınırı var mı?
Saç ekimi işleminde yaştan ziyade dökülme şekli önemlidir. Çıplak gözle deri görünebiliyor ise ve saç yoğunluğu %50’nin altında ise saç ekimi işlemi yapılmaktadır.

Saç ekimi işlemi ne kadar sürer?
Saç ekimi operasyonu 6-8 saat kadar sürmektedir. Saç ekimi işleminden sonra bireyler 1 gün içerisinde sosyal hayatlarına dönebilirler.

Yeni saçlar ne zaman çıkar?
İşlemden sonra bölgede kırmızı kabuklanmalar meydana gelir. İlk 3 günden sonra saçınızı her gün yıkamalısınız. Böylelikle 7 ile 15 gün içerisinde sonuçlar görünmeye başlar. 3 ay sonra yeni saçlar çıkar ve 4. aydan sonra gözle görülür sonuçlar elde edilir.
 

Mega Graft Blog

Hizmetlerimiz hakkında sektörel makaleler