Mega graft hair transplant center
Blog Detay

Saç Ekimi Öncesinde ve Ekim Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Saç Ekimi Öncesinde ve Ekim Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?Saç ekimi; saçlarında dökülme, seyreklik veya yara izleri olan bireylerin tercih ettiği bir operasyondur.

Saç Ekimi Öncesinde ve Ekim Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?


Saç ekimi; saçlarında dökülme, seyreklik veya yara izleri olan bireylerin tercih ettiği bir operasyondur. Saç dökülmesi bireylerin sık sık karşılaştığı problemler arasında yer almaktadır. Bu nedenle saç ekimi öncesinde ve ekimden sonra nelere dikkat edilmesi gerektiği çok önemlidir. Bu konuda merak ettiğiniz bütün detayları sizler için derledik. İşte saç ekimi uygulamaları öncesi ve sonrasında mutlaka dikkat etmeniz gerekenler!
 

Saç Ekimi Nedir? Saç Ekimi Sırasında Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?


Dengesiz beslenme, sağlık sorunları ve stres gibi problemler saç dökülmelerine neden olabilmektedir. Özellikle erkek tipi dökülme olarak isimlendirilen saç dökülme şekli kişileri ciddi anlamda rahatsız edebilmektedir. Bu durumlar kellik problemine neden olurken kelliğe yönelik çözüm sırasında da titiz davranmak gerekir.
 

Saç Ekimi Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler


Saç ekimi operasyonundan önce kişilerin dikkat etmesi gereken noktalar aşağıdaki gibidir.
  • Saç ekimi operasyonundan 1 hafta önce aspirin gibi kan sulandırıcı ve pıhtılaşmayı önleyecek ilaçları kullanmayı bırakmalısınız.
  • Saç ekimi operasyonundan 1 hafta önce alkol ve sigara kullanımının bırakılması gerekmektedir. Alkol ve sigaranın kan sulandırıcı etkisi bulunmaktadır.
  • Operasyon günü saçlarınızda kesinlikle saç spreyi ve jöle gibi unsurların bulunmaması gerekir.
  • Operasyon günü, düğmeli ya da fermuarlı ve giyimi kolay kıyafetleri tercih etmelisiniz.

Saç Ekimi Operasyonu Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 
  • Operasyondan sonra ilk 48 saat içerisinde bölgeye temastan kesinlikle kaçının.
  • Operasyondan sonraki ilk 10 gün alkol, sigara tüketmemeniz tavsiye edilir.
  • Saç ekimi operasyonundan sonra yapılacak seyahatlerin planlanması gerekmektedir. Çünkü saç ekiminden sonra uçak ile seyahat edilebilmesi için en az 1 gün beklenmesi gerekmektedir.
  • Operasyondan sonra kendinizi zorlayacak hareketlerden kaçının.
  • Operasyondan sonra doktorunuzun önereceği losyon ve şampuanları kullanın.
  • Saç ekimi işleminden sonraki ilk 3 gün saç ekimi yapılan alanın güneş ile temasından kaçının.
  • Uygulamadan sonra sırt üstü olması ve başınınız dik şekilde uzanın.
  • Operasyondan sonra ki 15 güne kadar geniş yakalı ve fermuarları kıyafetler tercih edin.
  • Saç ekim işlemlerinden sonra 1 ay boyunca hamam, havuz, deniz ve saunaya girmeyin.
 

Saç Ekimi Operasyonundan Sonra İyileşme Süreci


Operasyondan sonraki en kritik dönem ilk gündür. Hangi işlem uygulanmış olursa olsun kesilerin hemen iyileşmesi mümkün değildir. Bu nedenle bireylerin operasyondan sonraki 3 gün boyunca istirahat etmeleri gerekmektedir. Dinlenme sürecinde bol su tüketilmesi iyileşmeyi hızlandıracak etkenler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda saç ekim uzmanının önerdiği antibiyotik ve ağrı kesici gibi ilaçların düzenli olarak tüketilmesi gerekmektedir.

Operasyondan sonra iyileşme sürecinin en hızlı şekilde tamamlanabilmesi için lif açısından zengin yiyeceklerin tüketilmesi gerekmektedir. Sırt üstü ve boynun altındaki şişlikler için havlu rulo kullanılabilir. İlk 2 gün boyunca saçların yıkanmaması gerekmektedir. Saçlarınızı yıkarken doktorunuz tarafından önerilen losyon ve şampuanı kullanmalısınız. İlk yıkama işleminden sonra 15 gün boyunca her gün saçların yıkanması gerekir.

Saçlı deride kabuklanmalar meydana gelebilmektedir. Bu kabuklar iyileşmenin işaretidir. Kabuk oluşumunun endişeye neden olmaması gerekirken kaşıma ve kabukları soymaktan kaçınmak şarttır. 10 günlük yıkama işlemi sonucunda kabuklar tamamen iyileşerek dökülür.

İyileşme gerçekleşene kadar güneş altında çok vakit geçirilmemelidir. Hastaların dışarı çıkmak durumunda olduğu hallerde kesinlikle şapka kullanmaları gerekir. Tüm bunların dışında iyileşme sürecini ve kan dolaşımını hızlandırabilmek için bölgeye masaj uygulaması yapılabilir. Saç ekimi uzmanının önerileri ışığında sürecek iyileşme aşaması daha başarılı sonuçlar doğuracaktır.
 

Sıkça Sorulan Sorular


Saç ekimi kimlere yapılır?
Saç ekimi, androjenik tip olarak adlandırılan saç dökülmesi yaşayan bireylere yapılır. Bu saç dökülmesi erkeksi dökülme olarak da ifade edilmekte olup kellik problemine neden olmaktadır. Kellik problemi yaşayanlar saç ekimi operasyonu yaptırabilir.

Saç ekimini kim yapar?
Saç ekimi işlemi, bu alanda eğitimli saç ekim uzmanları tarafından gerçekleştirilmektedir.

Saç ekimi nerede yapılır?
Saç ekimi operasyonu tam teşekküllü klinik ya da hastanelerde yapılır.

Saç ekimi için uygun olduğumu nasıl anlarım?
Saç ekim uzmanları görüşme esnasında verici alan kontrollerini yaparlar. Bunun yanı sıra saç analizi ve dökülme tipi kontrolü ile saç ekimi için uygun aday olup olmadığınıza karar verilmektedir.
 
 
 
 
 
 
 
 

Mega Graft Blog

Hizmetlerimiz hakkında sektörel makaleler