Mega graft hair transplant center
Blog Detay

DHI Saç Ekimi

DHI Saç EkimiDHI saç ekimi ile erkekler için daha başarılı bir görselliğe ulaşmak mümkündür.


DHI Saç Ekimi


DHI saç ekimi ile erkekler için daha başarılı bir görselliğe ulaşmak mümkündür. Erkeklerin çeşitli nedenlerle saç bölgelerinde görülen dökülme ve seyrelmelerden kaynaklı olumsuzlukları DHI saç ekimi ile gidermek mümkün. Bu durumda profesyonel bir çözüm olarak DHI saç ekimi uygulamalarına başvurmak hayli özel olacaktır.

Siz de saç ektirmek ve daha kaliteli bir görselliğe ulaşmak adına mutlaka DHI saç ekimi uygulamasından fayda sağlamalısınız. Bu uygulama hem iyileşme süreci hem de görsel kusursuzluk noktasında idealdir. O halde sürecin nasıl sürdüğüne daha yakından bir göz atmalısınız!
 

DHI Saç Ekimi Nasıl Yapılır?


DHI saç ekimi uygulamaları ile alakalı kusursuz bir sonuç elde etmek mümkün olurken operasyon süreci de pek çok birey için merak konusudur. Bu nedenle de saç ektirmek isteyenlerin aşağıdaki süreci titiz bir şekilde değerlendirmeleri gerekir.

DHI saç ekiminde saçların tıraş edilmesi söz konusu değildir. Bu nedenle de erkekler için en ideal saç ekim yöntemlerinden biri olarak DHI kabul edilmektedir. Lokal anestezi ile başlayan süreç saçların çıkış yönüne bağlı olarak DHI tekniği ile ekim işlemi gerçekleştirilerek devam eder. Operasyonun süresi saç ekim yoğunluğuna göre farklı olsa da genellikle 6-8 saat arasındadır.

Donör bölgeden tek tek alınan kıl kökleri saçın çıkış yönüne uygun bir şekilde ekilmektedir. Saç ekimi sürecinde tercih edilen kıl köklerinin saç ile benzer özellikler gösteriyor olmasına maksimum manada hassasiyet gösterilmektedir. Saç ekimi tamamlandıktan sonra hastanın 1 günlük kontrol sürecinden sonra evine dönmesi mümkündür.
 

DHI Saç Ekimi Öncesinde Dikkat Edilecekler


Saç ekimi süreci zorlu ve kritik bir süreçtir. Bu nedenle de saç ektirmek isteyen kimseler için iyileşmeyi tetikleyecek durumları maksimum hassasiyetle uygulamak gerekir. İşte saç ekimi operasyonu öncesinde mutlaka dikkat edilmesi gereken detaylar!
  • Saç ekimi operasyonu öncesinde saçların kesinlikle tıraş edilmemesi gerekir,
  • Operasyondan önce kan sulandırıcı ilaçların kullanımı durdurulmalıdır,
  • Sigara ve alkol gibi iyileşmeyi önleyen maddeleri kullanmamak gerekir,
  • Saçların temiz ve yüzde herhangi bir losyon ya da krem olmaması gerekir,
  • Operasyon öncesinde saçların nasıl bir görünüme kavuşacağı uzman ile hastanın yapacağı görüşme neticesinde kararlaştırılmalıdır.

DHI Saç Ekimi Sonrasında Dikkat Edilecekler


DHI uygulaması ile saç ektirmek isteyen kimselerin operasyon öncesinde olduğu gibi operasyon sonrasında da çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Aksi takdirde iyileşme süreci arzu edildiği şekilde gerçekleşmez. İşte saç ekimi uygulaması sonrasında mutlaka dikkat edilmesi gerekenler.
  • Saç ekimi uygulaması sonrasında saçlara doğrudan temas etmemelisiniz,
  • Düğmeli ya da fermuarlı kıyafetler tercih ederek saçın sürtünmesini önlemelisiniz.
  • Ağrılara karşı uzmanın önereceği ağrı kesicileri kullanmalısınız,
  • İlk yıkama işlemini uzman görüşü almadan gerçekleştirmemelisiniz,
  • Ekim işlemi sonrasında görülen şok dökülmeden endişe etmemelisiniz,
  • Saç kesme ve tarama uygulamaları için saçınızın iyileşmesini beklemelisiniz,
  • Saç ekimi sonrasında iyileşmeyi desteklemek adına mutlaka bol bol dinlenmelisiniz.
Tüm bu detayları dikkate alarak harekete geçen hastaların en ideal sonuçları elde edebileceklerini ifade etmek gerekir. Bu çerçevede siz de uyarıları dikkate alarak en ideal iyileşme serüvenine kapı aralamalısınız.
 

Sıkça Sorulan Sorular


DHI saç ekimi kimler için uygundur?
Saçları çıkan ama saç yapısında seyrelmeler yaşayan kimselerin yanı sıra çeşitli faktörlerle saçında seyrelme olan kişiler saç ektirebilir. DHI saç ekimi bu konuda en ideal yöntemlerden bir tanesidir.

DHI saç ekimi sonrasında saçlar ne zaman çıkmaya başlar?
DHI saç ekimi sonrasında saçların çıkış süreci 15 gün sonra hızlanır. İlk 3 ayda şok dökülme süreci  ile beraber saçlarda belirgin bir iyileşme görülür ve  4 ile 6 ay arasında saçların arzu edilen forma ulaşması muhtemeldir.Tam sonuca 1 yıl maksimum 1,5 yıl içerisinde ulaşılır.

DHI saç ekimi için kaç greft gereklidir?
Saç ekimi işleminde hastanın saç durumuna bağlı olarak greft sayısı belirlenmektedir. Bu kapsamda 1000 ile 4000 arasında greft kullanılmaktadır.
 

Mega Graft Blog

Hizmetlerimiz hakkında sektörel makaleler