Mega graft hair transplant center
Blog Detay

Ekilen Saçlarda Dökülme Olur mu?

Ekilen Saçlarda Dökülme Olur mu?Saç ekimi yaptıran ya da yaptıracak olan kişilerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi ekilen saçlarda dökülmenin meydana gelip gelmeyeceğidir.

Ekilen Saçlarda Dökülme Olur mu?


Saç ekimi yaptıran ya da yaptıracak olan kişilerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi ekilen saçlarda dökülmenin meydana gelip gelmeyeceğidir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak ekilen saçlarda dökülme meydana gelebilir. Söz konusu dökülme bazen operasyondan kaynaklı olabilmektedir. Peki, ekilen saçlarda neden dökülme meydana gelir? Dökülen saçların yerine yenisi çıkar mı? Gelin, tüm detayları hep birlikte inceleyelim.
 

Saç Dökülmesi Neden Olur?


Saç, insanların güzel ve çekici görünmek adına en çok önem verdikleri konulardan bir tanesidir. Saçlarda görülen dökülmeler; genetik faktörler, çevresel etkenler, stres ve diğer pek çok nedene bağlıdır. Bu durumda bireylerin saçlarında 10 yaşındayken dökülme olabileceği gibi 60 yaşına kadar gür saçlı olmak mümkündür.

Dökülmenin nedeni ve hangi dönemde gerçekleştiği saç ekiminin hangi yaş aralığında mümkün olduğu sorusuna cevap vermek adına mühimdir. Teknik anlamda saç ekim uygulamaları için en ideal dönem 21 ile 60 yaş arası olarak kabul edilmektedir. Ancak hangi yaş aralığında saçın ekilmesi gerektiğine bireyin saç dökülmesine bakılarak karar verilmektedir. Ancak saç ekiminden sonra oluşan saç dökülmesi çok daha farklı nedenlere bağlıdır.
 

Saçlar Tekrar Uzar Mı?


Saç ekiminde şok dökülme genellikle yaklaşık 6 ay sonra tamamen yenilendiği varsayılan geri dönüşümlü bir fenomen olarak tanımlanır. Bununla birlikte, bu sadece kısmen klinik deneyimlerimize karşılık gelmektedir. Şok dökülmeye dokuyu ciddi şekilde travmatize eden bir yöntem neden olmuşsa kaybedilen saçların tamamen yeniden çıkması pek olası değildir. Bu durumlarda, travmatizasyon, doku ve içerdiği saç köklerinin yenilenmesi için çok geniş ve yıkıcı görünmektedir.

Doku hasarının o kadar ciddi olmadığı durumlarda doku bir süre sonra kendini yenileyebilir. Dökülen saçların yeniden çıkması beklenebilir. Ancak ne yazık ki saç köklerinin yeniden saç çıkmasını sağlayacak şekilde yenilenip yenilenmeyeceği öngörülememektedir.
 

Saç Ekimi Sonrası İyileşme Süreci


İlk iki haftada kafa derisi kabuklu yaraların altında iyileşir. Kaşıntıya rağmen bakteriyel enfeksiyon oluşmaması için kaşıma yapılmamalıdır. Bir bakım losyonu iyileşme sürecini destekler. Saç kökleri yeni yerlerine sıkıca tutunur ve iyileşmeye başlar. Beş ay sonra, zamanla güçlenen ince saçlar gelişir.
 
 
 

Mega Graft Blog

Hizmetlerimiz hakkında sektörel makaleler