Mega graft hair transplant center
Blog Detay

Kök Hücreli Saç Ekimi

Kök Hücreli Saç EkimiKök hücreler, insan vücudundaki diğer tüm hücre, doku ve organların kökenidir ve onları diğer hücre türlerinden ayıran iki önemli özelliğe sahiptir.

Kök Hücreli Saç Ekimi


Kök hücreler, insan vücudundaki diğer tüm hücre, doku ve organların kökenidir ve onları diğer hücre türlerinden ayıran iki önemli özelliğe sahiptir. Bir yandan kendilerini sınırsız bir şekilde yenileyen uzmanlaşmamış hücrelerken, diğer yandan belirli fizyolojik veya deneysel koşullar altında uyarılarak belirli işlevlere sahip hücreler haline getirilebilecekleri düşünülmektedir. Yeniden programlanan hücreler, özellikle homojen alopesili hastalarda greftlere başvurmaya gerek kalmadan saç dökülmesi sorunlarına kesin bir çözüm sağlamak için araştırma konusu haline geldi.
 

Kök Hücrelerle Saç Tedavisi


Bu tedavi, hastanın kendi hücrelerinin mikrograftlarından oluşur. Bu nedenle ret üretmez ve etkinliği garanti edilir. Mikrogreftler ciltteki progenitör hücrelerin sayısını güçlendirir ve zenginleştirir.

Seans 30 dakika sürer. Ağrısız, yan etki ve dış iz bırakmadan yapılır. İyileşme süresine ihtiyacınız yok, bu nedenle sonunda bizi normal bir hayat sürmekten alıkoyan hiçbir sebep olmayacak. Saç dökülmesi erkeklerin neredeyse yarısını etkiler ve kadınlarda sayısı önemli ölçüde artar. Her gün 50 ila 100 saç teli dökülür fakat dökülen problem yerine yenisi gelmeyince sorun ortaya çıkar.

Rejeneratif tıptaki son gelişmeler, doğrudan kendi vücudumuzdan gelen bir çözüm bulmuştur. Kendi kök hücrelerinizle saçınızın güzelliğini geri kazanmanıza yardımcı oluyoruz.Kelliğe son vermede en isabetli olduğu şu anda ortaya çıkan iki teknik, FUE tekniği ile saç ekimi yani donör bölgeden alınan saçların tek tek kellik olan bölgeye ekilmesi ve ile kök hücreler ile tedavidir.

Oksijenli plazmanın gelişi sayesinde aktifliği sona ermiş olan canlı foliküllerin yeniden üretilmesini sağlayan, hastanın yağ dokusundan kök hücrelerin ototransplantasyonundan oluşan bir prosedür.


Kök Hücre Tedavisi Ne Kadar Sürer?


Kök hücre operasyonu yaklaşık bir saat sürer ve yağınızdan 50 cc'yi geçmeyecek kadar küçük bir numune alınır ve buradan kök hücreler çıkarılır. Yağ işlendikten ve gerekli hücreler elde edildikten sonra foliküllerin zayıf olduğu bölgelere aşılanır.

Kalabalık bir bölgeden saç ekimi yapılan saç ekiminden farklı olarak, kök hücre tedavisinde hastanın yağından elde edilen hücreler, aktifliğini kaybetmiş canlı foliküllerin hücrelerini yenilemek için greftlenir.
Bu sayede onların tekrar güçlü ve sağlıklı bir şekilde filizlenmesini sağlıyoruz, bu da kısa sürede daha önce hiç olmayan ve tedavi edilmeseydi sonsuza kadar dökülecek olan yoğun bir saça dönüşüyor.  Genellikle tek seans yeterli olmakla birlikte, daha şiddetli kellik vakalarında ömür boyu sürecek güçlü ve sağlıklı saçlara kavuşmak için altı ayda bir tedavinin tekrarlanması önerilir.

Tıpta son teknoloji bir teknik olduğu için minimal invazivdir. Bu özellikle, bir miktar saçla bile daha zayıf ve daha az kalabalık görünen ve kel noktaları görünür bırakan kişiler için önerilir.
 

Kök Hücre Tedavisi Görebilecek Hastalar


-Saç yoğunluğunu kaybeden genç hastalar
-Saç dökülmesini önlemek ve böylece gelecekte saç ekimi operasyonundan kaçınmak isteyen alopesi teşhisi konulan hastalar.
-Halihazırda greft yaptırmış ve istediği sonuçlara ulaşamamış ve kelliklerine kesin çözüm arayan hastalar.

Kısacası, 18 yaşını doldurmuş kadın erkek herkes, bir süredir anormal saç dökülmesi sorunu yaşayan ve yakın gelecekte kellik yaşamamak için folikülleri güçlendiren bir teknikle canlı ve kalıcı olmak isteyen herkese uygulanabilir. En zayıf foliküllerin filizlenmesini sağlamak için tercih edilmektedir.
Bu ve kelliği sona erdirmeyi amaçlayan diğer teknikler hakkında daha fazla bilgi için bu web sayfasında bulacağınız farklı iletişim biçimlerinden biri aracılığıyla bizimle iletişime geçin. Uzman ekibimiz sizleri bekliyor.
 

Sıkça Sorulan Sorular 


Kök hücreli saç ekimi neden yapılır?
Kök hücre tedavisinde hastanın yağından elde edilen hücreler, aktifliğini kaybetmiş canlı foliküllerin hücrelerini yenilemek için greftlenir.

Kök hücreli saç ekiminde acı hissedilir mi?
Hayır, herhangi bir acı hissedilmez.

Kök hücreli saç ekiminin sonuçları ne zaman görülür?
En etkili sonuçlar 8-12 ay içerisinde görülür.
 
 

Mega Graft Blog

Hizmetlerimiz hakkında sektörel makaleler