Mega graft hair transplant center
Blog Detay

Kadınlara Saç Ekimi Yapılır Mı?

Kadınlara Saç Ekimi Yapılır Mı?Kadınlara saç ekimi yapılır mı sorusu günümüzde pek çok kadının araştırdığı ve cevap aradığı sorular arasında yer almaktadır.

Kadınlara Saç Ekimi Yapılır Mı?


Kadınlara saç ekimi yapılır mı sorusu günümüzde pek çok kadının araştırdığı ve cevap aradığı sorular arasında yer almaktadır. Kadınlarda kellik problemi çok daha az görüldüğü için kadınlara saç ekimi yapılmaz gibi bir yanılgı bulunmaktadır. Ancak erkeklere yapıldığı gibi kadınlara da saç ekimi yapılmaktadır. Kadınlara saç ekimi yapılma süreci ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik. Şimdi, gelin hepsini inceleyelim.

Hamilelik ve doğum, doğum kontrol hapı kullanımı, menstrüasyon veya menopoz kadınlarda hormonların değişmesine neden olmaktadır. Hormonların neden olduğu saç dökülmesi (androgenetik alopesi) de benlik saygısını büyük ölçüde zayıflatır. Kadınlar saçlarına erkeklerden çok daha fazla önem verir. Bu nedenle kadınlarda kelliğe neden olabilecek saç dökülmeleri son derece can sıkıcı bir hal almaktadır. Bu noktada kadınlara da saç ekimi uygulamalarının yapılabilmesi mümkün hale gelmektedir.
 

Kadınlarda Saç Dökülmesi Neden Olur?

  • Saç dökülmesine neden olan otoimmün hastalıklar: Kadınlarda sıklıkla aşırı aktif tiroid, düşük aktif tiroid, tiroid iltihabı , alopesi areata ve skarlı alopesi problemleri meydana gelir.
  • Hormon dalgalanmaları, her kadının yaşam döngüsünün doğal bir parçasıdır. Ergenlik, hamilelik , menopoz ve menopoz , saç başının bozulması ile hormonal dengede değişikliklere neden olabilir.
  • Yetersiz beslenmeye bağlı eksiklik belirtileri (örneğin demir eksikliği , çinko eksikliği) vejetaryenler ve veganlar arasında giderek daha fazla ortaya çıkmakta ve saç köklerine dökülene kadar zarar verebilmektedir.
  • Gastrointestinal bozukluklar besin eksikliğine neden olabilir ve saç sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir.
  • Yanıklar ve yaralanmalar
  • Kemoterapi ve radyasyon, kanserin tedavi edici tedavisinde kullanılmaktadır. Bunlar saç köklerine zarar verir ve saç dökülmesine neden olur. Işınlama durdurulduğunda, saç kökleri iyileşir. Bununla birlikte, bazı durumlarda, radyasyon tedavisinden sonra saç büyümesi hala durur.
  • Deri hastalıkları, bulaşıcı hastalıklar, romatizmal, metabolik, cinsel ve mantar hastalıkları
  • Stres
 

Kadınlarda Saç Ekimi Kalıcı Mıdır?


Saç ekimi tüm vakaların sadece %10'unda endikedir ve faydalıdır. Çünkü vakaların yaklaşık %90'ında modern rejeneratif tedavi yöntemleri ile saç dökülmesi durdurulabilir. Bu doğrultuda saç yoğunluğu ve saç hacmi önemli ölçüde artırılabilir. Dolayısıyla kadınlarda saç ekiminin kalıcı bir etkisi olduğundan bahsedebiliriz.

Yaklaşık üç ila altı ay sonra, ekilen saç kökleri önceden kel olan bölgelerde yeni ve güçlü saçlar oluşturur. Sonuç doğal olacaktır. Yeni saç, çevresindeki saçlardan farklı değildir ve her zamanki gibi kesilebilir, taranabilir ve renklendirilebilir.
 

Kadınlarda Saç Ekimi İçin Kullanılan Teknikler


Kadınlarda saç ekimi için 2 yöntem sık sık uygulanır. Bunlar SAFİR FUE saç ekimi ile DHI saç ekimidir. Saç ekiminde en başarılı uygulama olarak bilinen SAFİR FUE yönteminde alınacak olan kıl kökleri tek tek toplanarak benzer şekilde tek tek uygulanmaktadır. Hastanın ense bölgesinden toplanan kıl köklerinin saç yapısına uygun olmasına çok dikkat edilir. Uygulama yapılacak bölgeye bağlı olarak kıl köklerinin toplanması söz konusudur. Toplanan kıl kökleri saç olmayan bölgeye ekilerek doğal bir görünüm elde edilmek istenir. Hastanın saç bölgesindeki eksikliğe bağlı olarak operasyonda kaç kıl köküne ihtiyaç duyulduğu belirlenmektedir.

DHI saç ekiminde saçların tıraş edilmesi söz konusu değildir. Bu nedenle de kadınlar için en ideal saç ekim yöntemlerinden biri olarak DHI kabul edilmektedir. Lokal anestezi ile başlayan süreç saçların çıkış yönüne bağlı olarak DHI tekniği ile ekim yapılarak devam eder. Operasyonun süresi saç ekim yoğunluğuna göre farklı olsa da genellikle 4-6 saat arasındadır.
 

 Sıkça Sorulan Sorular


Saç ekimi sırasında kaç grefte ihtiyaç vardır?
Saç ekimi yaptıracak olan kişinin durumuna bağlı olarak 1000 ile 3000 kıl kökü arasında değişkenlik söz konusu olabilir. Nihai karar ilk incelemeler sonrasında verilir.

SAFİR FUE tekniği ile saç ekimi ne kadar sürer?
Saç ekimi kişiden kişiye değişse de ortalama süre 4-6 saattir.

DHI saç ekimi için kaç greft gereklidir?
Saç ekimi işleminde hastanın saç durumuna bağlı olarak greft sayısı belirlenmektedir. Bu kapsamda 1000 ile 3000 arasında greft kullanılmaktadır.

DHI saç ekimi kimler için uygundur?
Saçları çıkan ama saç yapısında seyrelmeler yaşayan kimselerin yanı sıra çeşitli faktörlerle saçında seyrelme olan kişiler saç ektirebilir.
 
 
 
 

Mega Graft Blog

Hizmetlerimiz hakkında sektörel makaleler