Mega graft hair transplant center
Blog Detay

Sakal Ekimi Nedir?

Sakal Ekimi Nedir? Saç dökülmesini düşünün ve genellikle gerileyen bir saç çizgisi, tepe çevresinde incelme ya da tüm kafa derisini etkileyen yaygın saç dökülmesini gözünüzde canlandıracaksınız.

Sakal Ekimi Nedir?


Saç dökülmesini düşünün ve genellikle gerileyen bir saç çizgisi, tepe çevresinde incelme ya da tüm kafa derisini etkileyen yaygın saç dökülmesini gözünüzde canlandıracaksınız. Bununla birlikte, tüm saç dökülmeleri saç derinizi etkilemez. Otoimmün bir durum olan alopesi barba, yüzünüzdeki tüyleri kaybetmenize neden olarak normalde yüz kıllarınızın çıkacağı tüysüz lekelere neden olabilir. Alopesi barba, saç köklerinize zarar veren Otoimmün bir hastalık olan alopesi areata’ nın bir şeklidir.
 

Sakal ve Bıyık Ekimi için Uygun Adaylar Kimlerdir?


Sakal ve bıyık ekimi işlemine başlanmadan evvel, kişinin kıl kaybının nedeni ve yoğunluğu belirlenmektedir. Kişinin ergenlik çağını atlatmış olması ilk koşul olmasının yanı sıra 24 yaşına kadar da beklenmesi tavsiye edilmektedir. Hormonal rahatsızlıklar ve metabolik hastalıklar bu süreç içinde iyice araştırılmalıdır.

Sadece tümden sakal ve bıyık olmaması durumunu yaşayan kişilerde değil seyrek olan sakal veya bıyık yapısı durumlarında da sakal ekimi yapılmaktadır. 
 

Sakal Ekim İşlemi Nasıl Yapılır?


Sakal ve bıyık ekim uygulaması, SAFİR FUE ya da DHI yöntemi ile uygulanmaktadır. Sakalın, ilk önce nereye ekileceği belirlenir. Bölgesel dökülmeler ve yahut seyrek görünüm sebebi ile ekim yapılacak durumlarda ekim bölgesi kişiden kişiye farklılık gösterir. Her ne kadar yüz bölgesindeki diğer sakalların donör olarak tercihi mümkün olsa da genel olarak ense bölgesinden alınan greftler ile saç ve bıyık ekim işlemi yapılır.
Kıl kökünün sakaldan alındığı ekim işleminde saç kökleri, boyun, elmacık kemiği ve çene altı önemli olmayan kıllardan toplanarak gerekli görülen bölgelerde kıl yoğunluğu elde edilir. Hastanın sakalının olmadığı durumlar söz konusu olduğu zaman ise hastanın tercihine bağlı olarak bin ila üç bin arasında kök ekimi yapılarak sağlıklı bir görünüm elde edilebilir.

SAFİR FUE ekim yönteminde öncelikli uygulama sakal ekimi için ihtiyaç duyulan saç köklerinin donör alanından tek tek toplanması ve daha sonra köklerin nakledileceği alanda nokta halinde kanallar açılması ile toplanan kökler bu alana doğal bir açı ile yerleştirilir.

Sakal ekim işlemi lokal anestezi altında yapılır.Sakal yapısına uygun özel safir uç başlıklar ile cilt üzerinde planlanan kanallar açılır. Bu sayede yüzünüzde dikiş izi kalmaz ve yapılan ekim işlemi sonrasında sakallar ekildiği gibi doğal bir şekilde tek tek çıkmaktadır.
 

Sıkça Sorulan Sorular


Sakal ekimi nedir?
Sakal ekimi, farklı teknikler kullanılarak alınan greftlerin sakalsız ya da seyrek olan bölgelere nakledilmesidir. Burada bahsedilen işlem sayesinde istediğiniz sıklıkta sakallara sahip olabilirsiniz.

Sakal ekimi kimler için uygundur?
Bu işlem için en uygun adaylar sakalsız ya da bıyıksız bölge ve seyrek sakallı olanlardır. Ayrıca buradaki işlem son derece basit ve güvenli olsa da cerrahi bir işlem olduğu unutulmamalıdır. Bu sebep ile işlemin uygulanabilmesi için kişinin herhangi bir sağlık sorununun olmaması gerekir. Sakal ekimi kanser ve benzeri ciddi hastalığı olan kişiler için uygun değildir.

Sakal ekimi fark edilir mi?
Hayır öyle değil. Sakal ekim işlemi için ileri teknoloji teknikler kullanılır. Bu teknikler sayesinde sakal ekimi sırasında greftler doğru açıda ve istenilen sıklıkta ekilir. Yapılan işlem sonunda doğal sakallarınızdan hiçbir farkı olmayacağından emin olabilirsiniz.

Sakal ekim süresi ne kadardır?
Sakal ekiminde süre ekilecek greft sayısına göre değişkenlik gösterir. Fakat genel olarak bu işlem 6-8 saat arası sürmektedir.

Sakal ekimi ağrılı bir işlem midir?
Sakal ekimi cerrahi bir işlemdir. Bu neden ile lokal anestezi altında yapılır. Bu aşamada herhangi bir ağrı ya da rahatsızlık yoktur. Ancak anestezik etki geçtikten sonra biraz ağrınız olabilir. İşlemi yapan doktorunuzun önereceği ağrı kesicileri alarak bu dönemi daha rahat geçirebilirsiniz.

Mega Graft Blog

Hizmetlerimiz hakkında sektörel makaleler