Mega graft hair transplant center
Blog Detay

Kadınlarda Tıraşsız Saç Ekimi

Kadınlarda Tıraşsız Saç EkimiKadınlarda tıraşsız saç ekimi, saçlarında seyrelme olan hemen her kadın için çok özel uygulamalardan bir tanesidir.

Kadınlarda Tıraşsız Saç Ekimi


Kadınlarda tıraşsız saç ekimi, saçlarında seyrelme olan hemen her kadın için çok özel uygulamalardan bir tanesidir. Bu çerçevede bir kadının kellik ya da seyrek saçlı olma durumunu kabullenmesine gerek yoktur. Seyrelen saçlarınızın eski doğal görüntüsüne kavuşması adına yapmanız gereken sadece profesyonel saç ekimi işlemlerinden fayda sağlamaktır.

Doğallık ve kaliteli bir görünüm anlamına gelen saç ekimi süreci ile alakalı merak ettiklerinizi daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.
 

Kadınlar için Saç Ekimi Nasıl Yapılır?


     Kadınlarda saç ekimi uygulaması doğal ve dolgun saçlara sahip olmak adına oldukça özeldir. Saç ekim uzmanlarının profesyonelliğine bağlı olarak gerçekleşen kadınlarda saç ekimi uygulamalarının başarılı sonuçlar verebilmesi adına süreç aşağıdaki gibidir.

 Daha iyi sonuç alabilmek adına uzmanlarımız tarafından uygun görülen SAFİR FUE ya da DHI tekniği kullanılarak gerçekleştirilen saç ekimi uygulaması, planlama sonrasında lokal anestezi ile süreç başlar. Kadınlarda saç ekimi uygulamalarının en önemli yanı ağrısız bir şekilde gerçekleştirilmesidir. Ense bölgesinden toplanan greftler tek tek ekilerek doğal bir sonuç elde edilmesi hedeflenmektedir. Ortalama 4-6 saat arasında devam eden operasyon neticesinde hastanın yatışına gerek yoktur.

Saç ekimi operasyonu sonrasında hastanın iş yaşantısına dönmesi için ortalama 10 günlük bir dinlenme süresine ihtiyacı vardır. Bu nedenle de dinlenme sürecinde hastanın uzman uyarılarına uyu sağlaması iyileşme sürecinin o denli başarılı geçmesine yardımcı olacaktır.
 

Kadınlar için Saç Ekimi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler


Kadınlar için saç ekimi öncesinde en çok dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdaki gibidir. Bu kapsamda kadınlar için gerçekleşen saç ekim sürecinin daha başarılı bir şekilde sonuçlanması muhtemel olacaktır.
  • Saç ekimi operasyonundan en az 1 hafta önce alkol, sigara ve diğer zararlı alışkanlıklardan uzak durmak gerekir
  • Kan sulandırıcı özellikleri olan ilaçların tüketilmemesine dikkat edilmelidir
  • Saç ektirecek olan kişinin kronik rahatsızlıkları konusunda saç ekim uzmanını bilgilendirmesi şarttır
  • Operasyon öncesinde hastanın saçını yıkaması ve saçının temiz olması gerekir
  • Kafa derisine temas eden jöle ya da kremin olmaması gerekmektedir
  • Operasyondan sonra kıyafet değiştirmenin sorunlara yol açmaması adına düğmeli ya da fermuarlı kıyafetler tercih edilmelidir
  • Operasyon öncesinde hastanın bütün süreçle alakalı bilgi almış ve süreçten haberdar olması gerekir.
 

Kadınlar için Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler


Kadınlar için saç ekim süreçleri ile alakalı dikkatli davranmak adına aşağıda sıralanan detaylara daha yakından bir göz atmanız gerektiğini unutmamalısınız. İşte kadınlarda saç ekimi sonrasında dikkat edilmesi gerekenler.
  • Operasyon sonrasında saç ekiminin gerçekleştirildiği alana doğrudan temas önlenmelidir
  • Kafa derisinin kaşınması ya da taranması iyileşme sona erene kadar tercih edilmemelidir
  • Operasyon sonrasında ortaya çıkan ağrılara yönelik uzmanın önereceği ağrı kesiciler tercih edilmelidir
  • İyileşme sürecini olumsuz anlamda etkileyecek olan sigara ve alkol kullanımından uzak durulmalıdır
  • Çok ağır spor ve yorucu etkinliklerden uzak durulmalıdır
  • Doğrudan güneşe ve yağmura maruz kalmamak adına şemsiye kullanmalısınız
  • Şok dökülme karşısında endişeye kapılmadan hareket etmelisiniz
  • Operasyon sonrasında araç kullanmamalısınız.
Tüm bu detayları dikkate alarak hareket etmeniz saç ekimi sürecinin başarıya ulaşması adına değerlidir. Eğer siz de kusursuz bir saç ekimi süreci istiyorsanız bu detayları kesinlikle dikkate almalısınız.

Sıkça Sorulan Sorular


Saç ekimi süreci sonrasında iz olur mu?
SAFİR FUE VE DHI uygulaması ile gerçekleştirilen saç ekiminde hiçbir iz oluşumu söz konusu değildir. Bu nedenle de kadınlarda saç ekim süreciyle alakalı olarak izsiz bir süreçten söz etmek gerekir.

Saç ekimi sonrası boya yapılır mı?
Saçların doğal bir şekilde uzaması sonrasında boya yapmak ya da fön çektirmek mümkündür.

Saç ekimi fiyatları neye göre belirlenmektedir?
Saç ekiminde fiyatları belirleyen en önemli faktör greft sayısıdır. Bu nedenle de greft sayısı arttıkça ödenmesi gereken ücret de artar.
 
 

Mega Graft Blog

Hizmetlerimiz hakkında sektörel makaleler