Mega graft hair transplant center
Blog Detay

Tıraşsız Saç Ekimi Nedir?

Tıraşsız Saç Ekimi Nedir?Tıraşsız saç ekimi yöntemi son zamanlarda kişiler tarafından yoğun bir şekilde tercih edilen bir yöntemdir.

Tıraşsız Saç Ekimi Nedir?


Yukarıda bahsedilen tüm saç ekimi yöntemlerinde saç ekimi yapılacak bölge tıraş edilmektedir. Ancak tıraşsız saç ekimi yönteminde adından da anlaşılabildiği için saç ekimi yapılacak olan bölgeye tıraş uygulaması yapılmamaktadır. Tıraşsız saç ekimi yöntemi son zamanlarda kişiler tarafından yoğun bir şekilde tercih edilen bir yöntemdir. Saç ekiminin hangi bölgede yapılacağına göre farklı teknikler kullanılabilmektedir.

Operasyondan sonra hastaların kendilerini çok daha iyi hissettiği tıraşsız saç ekimi tekniği genellikle şakak ve ön çizgi bölgelerine uygulanmaktadır.
Tıraşsız saç ekimi tamamen tıraşsız saç ekimi ve kısmi tıraşlı saç ekimi olarak ikiye ayrılmaktadır.
 

Kısmi Tıraşlı Saç Ekimi


 Bölgesel tıraşlı saç ekimi olarak da adlandırılan kısmi tıraşlı saç ekimi 1000 ve 2000 greft ekimi yapılacak olaran bölgelerde kullanılmaktadır. DHI tekniği ile birlikte kullanılan bu yöntemde iki kulak arasındaki bölge bulunan saçların uzun olması gerekmektedir. Donör bölgenin ise küçük bir kısmının tıraş edilmesi gerekir. Ancak uzun olan saçlar tıraş edilen bölgeyi kamufle eder.
 

Tam Tıraşsız Saç Ekimi


Tıraşsız saç ekimi adından da anlaşıldığı gibi bölgede herhangi bir tıraşlama işleminin yapılmamasını ifade etmektedir. Tam tıraşsız saç ekimi FUE tekniği ve DHI tekniği ile birlikte uygulanabilmektedir.

Tıraşsız saç ekimi yönteminin diğer yöntemlere göre en önemli özelliği iyileşme süresinin daha hızlı olması ve kişinin günlük hayatına çok daha rahat bir şekilde dönebiliyor olmasıdır. Tıraşsız saç ekimi sonrasında ciltte meydana gelen kabuklanma ve kızarıklık yaklaşık 10 gün içerisinde geçmektedir. Kişiler, saç ekimi yaptırdığının etrafındaki kişiler tarafından anlaşılmasını istemez. Tıraşsız saç ekimi yöntemi ile saç ekimi yapıldığını saklayabilmek mümkündür. Bunun dışında kafa derisinde herhangi bir ameliyat izi ya da yara izinin bulunması durumunda kişilerin bu izleri saklayabilmesi de sağlanmaktadır.
 

Tıraşsız Saç Ekiminin Avantajları Nelerdir?


Saç ekimi yöntemlerinin pek çok faydası bulunmaktadır. Bu faydaları aşağıdaki gibi açıklayabilmek mümkündür.
  • Saç ekimi, kısa sürede sonuç veren bir yöntemdir. Diğer saç tedavileri gibi başarıya ulaşabilmek için uzun süre beklemeye gerek yoktur.
  • Saç ekimi yöntemi, geniş bölgedeki saç problemlerini çözüme kavuşturur.
  • Saç ekimi yöntemi, diğer saç tedavi yöntemlerinin uygulanamadığı saç dökülmelerinde dahi kullanılıp saçın sağlıklı bir görünüme sahip olmasını sağlamaktadır.
  • Saç ekimi yöntemi, oldukça doğal bir görünüm oluşturur.
  • Saç ekimi yöntemi hem kadınlar hem de erkekler için oldukça uygun bir yöntemdir.
  • Saç ekimi yönteminde ekilen saçların tekrar dökülme ihtimali bulunmamaktadır. Bu nedenle başarılı bir şekilde gerçekleştirilen saç ekimi operasyonunu tekrar etmek gerekmez.
  •  

Tıraşsız Saç Ekimi Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler


Saç ekimi operasyonu cerrahi bir operasyon olduğu için öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu noktaları aşağıdaki gibi açıklayabilmek mümkündür.
Saç ekimi öncesinde aşağıdaki noktalara dikkat etmelisiniz.
  • Operasyondan yaklaşık 1 hafta önce aspirin gibi kan sulandırıcı ve pıhtılaşmayı önleyecek ilaçların kullanımının bırakılması gerekmektedir. Aksi takdirde operasyon sırasında ciddi kan akışı meydana gelebilir.
  • Operasyondan yaklaşık 1 hafta önce alkol ve sigara kullanımının bırakılması gerekmektedir. Alkol ve sigaranın da kan sulandırıcı etkisi bulunmaktadır.
  • Operasyondan önce E vitamini ve B vitamini gibi multivitamin bulunan prepatların ve bitki çaylarının tüketilmemesi gerekmektedir.
  • Operasyon günü saçlarınızın temiz ve yıkanmış olması gerekmektedir.
  • Operasyon günü saçlarda saç sprey ve jöle gibi kimyasalların bulunmaması gerekmektedir.
  • Operasyon günü, düğmeli ya da fermuarlar giyimi kolay kıyafetlerin tercih edilmesi gerekmektedir.
  • Operasyona mutlaka tok karınla gitmelisiniz.
 
 

Mega Graft Blog

Hizmetlerimiz hakkında sektörel makaleler