Mega graft hair transplant center
Blog Detay

Doğal Görünümlü Saç Ekimi Ne Zaman Yapılır?

Doğal Görünümlü Saç Ekimi Ne Zaman Yapılır?Saç dökülmesinin hangi yaşta olacağı ile ilgili kesin bir bilgi vermek mümkün değildir.

Doğal Görünümlü Saç Ekimi Ne Zaman Yapılır?


Saç dökülmesinin hangi yaşta olacağı ile ilgili kesin bir bilgi vermek mümkün değildir. Sadece 20 yaşında olan ve çok ileri derecede alopesi olan insanlar vardır. Tam tersine kıskanılacak bir kılcal damar yoğunluğu ile yaşlılığa ulaşan insanlar vardır. Bu bireylerin yaşını tahmin edebilmek mümkün değildir.

Yaygın alopeside, vakaların büyük çoğunluğundan genetik ve hormonal bileşenler sorumludur. Sadece erkek hormonları, saçlar tekrar çıkmayana kadar folikülleri yavaş yavaş zayıflatır. Ancak bunlar tek neden değildir. Ayrıca, giderek hızlanan ve stresli olan mevcut yaşam tarzı, saç dökülmesini de hızlandırmaktadır. Bu da genetik nedenler ile daha erken saç dökülmesine yol açabilmektedir.

Sonbaharda meydana gelen mevsimsel saç dökülmesi de vardır. Bu normaldir ve herkesin başına gelir. Sorun, dökülen bu saçların tekrar çıkmamasıdır. Aynı şekilde, normalde daha güçlü olanlarla değiştirilen günlük 50 ila 100 saç dökülmesi normaldir.

Bütün bunlar, saçların erkeklerde ne zaman dökülmeye başlayacağı ile ilgili bize ipucu vermektedir. Erkeklerin yaklaşık yüzde 25'i 30 yaşından önce saçlarını kaybetmeye başlar ve yaklaşık yüzde 70'i 60 yaşından önce kel olur veya ileri derecede kellik yaşar. Bunlar istatiksel veriler olsa da kellik probleminin her an çıkabileceğini söyleyebiliriz.
 

Saç Ekimi İçin Yaş Sınırı Var mı?


Saç ekimi, saç dökülmesine karşı en etkili tekniktir. Saç dökülmesini yavaşlatabilecek, ancak saç büyümesini garanti etmeyen losyonlar ve şampuanlar geride kalmıştır. Artık saç ekim tekniğinin çok etkili olduğu günümüz şartlarında pek çok kişi kaç yaşından itibaren saç ekimi yaptırabilirim sorusunu soruyor. Teoride yaş sınırı yok ama pratikte 18 ile 80 yaş arasındaki erkeklere yapılıyor.

Normalde, saç ekiminin sadece bir kez yapılması için alopesinin doğal olarak yavaşlamaya başlamasını beklemek en iyisidir. Bu nedenle cerrahlar müdahaleyi 30 ile 40 yaşları arasında yapmayı tercih etmektedirler. Daha genç hastalarda yapılırsa, saçlarını doğal olarak kaybetmeye devam edebilirler. Bu nedenle bireyler yaşlandıklarında saç ekiminin tekrarlanması gerekir.
 

Saç Ekimi İçin İdeal Zaman


Saç ekimi için ideal yaş 30 ila 40 yaş arasıdır. Ancak bu yaş aralığı her duruma göre değişir. 30'lu yaşlarına ulaşmamış ve saç dökülmesi stabilize olamayacak kadar ilerlemiş hastalar vardır. O zaman saç ekimi sorunsuz bir şekilde yapılabilir. Bir de 50 yaşında daha kontrollü bir şekilde saçlarını kaybetmeye başlayan ve dolayısıyla ekim yapma zamanı gelen hastalar da vardır.
 

En İyi Saç Ekimi Tekniği


Safir FUE saç ekimi yöntemi 2005 yılından bu yana kullanılmaktadır.Safir FUE saç ekiminin en önemli avantajı herhangi bir şekilde iz kalmamasıdır. Safir FUE tekniği son derece yeni bir teknoloji olup mikro uçlardaki iğneler ile saç kökleri toplanmaktadır.

Safir FUE tekniği genç bir erkek için en uygun olanıdır. Diğer tekniklerden temel farkı, en iyi teknik ekibin uzmanlığı ve teknolojik olarak patentli ekipmanlar sayesinde saç köklerinin donör bölgeden teker teker dikkatlice çıkarılmasıdır. Saç derisini çıkarmadan veya ekstraksiyon alanında problem oluşturmadan saç ekimi işlemi gerçekleştirilmektedir.

Kısacası saç ekimi yaptırmak için mükemmel bir yaş yoktur. İdeal zaman kişiye bağlıdır. Bu nedenle, kendinizi tavsiye edilecek en iyi profesyonellerin ellerine bırakmanız gerekir.
 

Profesyonel Saç Ekimi


Saç ekimine ihtiyaç duyuyorsanız doğru adrestesiniz. Bu noktada alanında deneyimli ve profesyonel saç ekimi uzmanlarından destek almalısınız. Bizimle iletişime geçerek saç ekimi işlemi ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. En başarılı sonuçlar için hemen harekete geçebilirsiniz.
 

Sıkça Sorulan Sorular


Saç ekimi sonrasında ağrı olur mu?
Anestezinin etkisi geçince ağrı olabilir. Bunun için doktorunuzun önereceği ağrı kesiciyi kullanabilirsiniz.

Saç ekimi sırasında ağrı olur mu?
Operasyon lokal anestezi ile gerçekleştirilmektedir. Herhangi bir şekilde ağrı hissedilmez.

Saçlar istenilen şekilde oluşturulur mu?
Saç ekimi operasyonu ile en doğal ve gerçekçi görünüme sahip olan saçlar elde edilmektedir. Bu nedenle saç ekimi operasyonu ile bireylerin istedikleri şekilde saçlara kavuşmaları mümkündür.
 
 

Mega Graft Blog

Hizmetlerimiz hakkında sektörel makaleler