Mega graft hair transplant center
Blog Detay

Ekim Sonrası PRP Tedavisi

Ekim Sonrası PRP TedavisiPRP saç tedavisi saç dökülmesi problemi olan ya da saçlarını güçlendirmek isteyen kişilere yapılır.

Ekim Sonrası PRP Tedavisi


Günde 100-150 saç teli dökülmesi insanlar için normal kabul edilir. Ancak bu sayıların üzerinde saç dökülmesine sahip insanlarda dökülmenin önüne geçmek ve kaybedilen saçı geri kazanmak için birtakım uygulamalar yapılmaktadır. Bu yöntemler arasında son yıllarda en yaygın kullanılanı ise PRP’dir. PRP (Platelet Rich Plasma-Platelet), pıhtı ya da trombosit yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması kişinin kendi kanı ile tedavi olması anlamına gelmektedir. PRP yöntemi, çeşitli sebeplerle yenilenmeyen hücrelerin tekrar yenilenmesini sağlayan bir yöntemdir. Bu yöntemde kişinin vücudundan alınan kan işlemden geçirilerek yine vücuda enjekte edilir. Vücuda herhangi bir ilaç enjekte edilmeden saç dökülmesinin önlenebilmesinden dolayı oldukça rağbet gören bir yöntemdir.
 

Ekim Sonrası PRP Tedavisi Nasıl Yapılır? Teknikleri Nelerdir?


PRP saç tedavisi saç dökülmesi problemi olan ya da saçlarını güçlendirmek isteyen kişilere yapılır. Özellikle saç dökülmesi yaşayan insanlarda çok başarılı bir yöntem olarak bilinen PRP saç tedavisi, uzman doktorlar tarafından uygulanır. Hastanın vücudundan 10 cc kan alınır. Hasta vücudundan alınan kan teknolojik bir alet yardımı ile bir takım işlemlerden geçirilir. Bu işlem ile saç köklerini besleyecek hücreler ayrıştırılır. Besleyici hücreler ayrıştırıldıktan sonra saç dökülmesi yaşanan bölgeye enjekte edilir. Enjeksiyon işlemi yaklaşık 30 dakika sürer. 15 günde bir defa yapılan 6-8 seans ile PRP saç tedavisi tamamlanmış olur. PRP saç tedavisi tamamlandıktan sonra yılda 1 veya 2 defa tedavi devam ettirilir.
 

PRP Saç Tedavisi Öncesinde Nelere Dikkat Edilmelidir?


PRP saç tedavisi hastanın kanı ile gerçekleştirilen bir tedavi olduğu için hastanın doktoru uygulama öncesinde kullandığı her türlü ilaçtan haberdar etmesi gerekmektedir. Özellikle kanı sulandıran özelliği olan ilaçlar operasyondan önce en az 2 hafta boyunca kullanılmamalıdır. PRP saç tedavisinin temeli kanın pıhtılaşması özelliğinden faydalanmasıdır. Bu nedenle PRP saç tedavisi öncesinde kan pıhtılaşmasını önleyecek besinler tüketilmemelidir. Bu tarz besinler de en az 2 hafta boyunca tüketilmemelidir. Uygulamadan en az 3 gün önce alkol tüketimi kesilmelidir.
 

PRP Saç Tedavisi İyileşme Süreci


PRP saç tedavisinde iyileşme sürecinde çok sık görülmemekle birlikte bazı morluk ve şişlerin gözükmesi muhtemeldir. Pek de önemli olmayan bu belirtiler buz tedavisi ile ortadan kaldırılabilir. PRP saç tedavisinde iyileşme genel olarak 1-2 hafta içinde başlar. Bu süreçten sonra hasta doktoru ile koordineli bir şekilde sonuçları değerlendirir ve iyileşme sürecini tamamlamış olur.
 

PRP Saç Tedavisi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler


•          PRP saç tedavisi sonrasında 24 saat boyunca tedavi edilen bölge yıkanmamalıdır. Bu nedenle tedavi öncesinde saçlarınızı yıkamanız oldukça faydalı olacaktır.
•          PRP saç tedavisi sonrasında saç şekillendirici sprey ve jölelerden uzak durulmalıdır. Tedavi sırasında saç köklerine açılacak deliklerin kimyasal içeren bu maddelere maruz kalması kötü sonuçlar doğurabilir.
•          Hastaların PRP saç tedavisi süresince sigara ve alkolden uzak durması gerekmektedir.
•          PRP saç tedavisi sonrasında tedavi edilen bölge 48 saat boyunca güneşten korunmalıdır. Bu sebeple şapka kullanımı önerilebilir.
•          PRP saç tedavisi sonrasında en az 3 gün havuz ve denize girilmemelidir.
 

Sıkça Sorulan Sorular


PRP saç tedavisinde kullanılan herhangi bir ilaç var mıdır?
PRP saç tedavisi tamamen hastanın kendi vücudundan alınan kan ile gerçekleştirilen bir tedavidir.

PRP saç tedavisi seansları ne kadar sürer?
Tedavide seansların her biri 30 dakika sürmektedir.                 
                                                        
PRP saç tedavisinden ne kadar sonra duş alabilirim?
Tedaviyi takip eden 24 saatten sonra duş almanız mümkündür.

PRP saç tedavisi sonrasında yan etkiler görülür mü?
Tedavi sonrasında genel olarak bir yan etki görülmese de oldukça düşük oranda şiş ve morluklar görülebilmektedir.
 

Mega Graft Blog

Hizmetlerimiz hakkında sektörel makaleler