Mega graft hair transplant center
Blog Detay

Saç Ekiminde En Sık Karşılaşılan Hatalar

Saç Ekiminde En Sık Karşılaşılan HatalarSaç ekimi, pek çok bireyin daha güzel görünmek adına tercih ettiği uygulamalardır.

Saç Ekiminde En Sık Karşılaşılan Hatalar

Saç ekimi, pek çok bireyin daha güzel görünmek adına tercih ettiği uygulamalardır. Ancak profesyonel bir saç ekimi uzmanına başvurmayan kimseler için bu süreç hayal kırıklığıyla sonuçlanabilir. Siz de saç ekimi uygulamalarına başvurmak istiyor ama nasıl bir sonuçla karşılaşacağınızı bilmiyor musunuz? O halde yapmanız gereken oldukça basit! Aşağıda sıraladığımız hataları da dikkate alarak profesyonel bir klinikten destek almalısınız.


 

Saç Ekimine Uygun Olmayan Kimselere Saç Ekimi Yapılması

Saç ekimi, kellik problemi ile karşı karşıya kalanlar için değerli olsa da bazı kimselerin bu uygulamalardan faydalanması pek de mümkün değildir. Bu aşamada nihai kararı saç ekim uzmanı verse de bazı faktörler saç ekimi yapılmasına engeldir.

Çok genç yaştaki birinin saç ektirmesi doğru değildir. Zira dökülme devam edeceğinden ekilen saçların da dökülmesi söz konusu olabilir. Öte yandan saç dökülmesi genetik bir durumsa bu konuda gerekli incelemeler yapıldıktan sonra saç ektirmek gerekir. Son olarak donör bölgede yeterli miktarda saç olmaması durumunda da saç ekimi süreci başarısızlıkla sonuçlanacaktır.

 



Saç Ekiminde Gerçekçi Olmayan Vaatler

Profesyonel olmayan saç ekimi kliniklerinde hastaları etkilemek adına gerçekten uzak vaatler sıralanmaktadır. Bu da hastanın beklentilerine karşılık alamamasına neden olur. Özellikle de en iyi olduğunu iddia eden klinikler bu konuda hayal kırıklığına neden olacağından saç ekiminde bu tür kliniklerden uzak durmak gerekir.



Yanlış Tekniklerin Kullanılması

Greftlerin toplanması esnasında yapılan birtakım yanlışlıklar hastanın saç ekimi sürecinden memnuniyetini azaltır. Özellikle de donör bölgeden fazla greft alınması, toplanan greftlerin homojen olmaması ve aletlerin yanlış kullanımı gibi problemlerle karşılaşılabilir. Bu tür sorunların ortaya çıkmasında genellikle amatör saç klinikleri rol oynar. Sektörde uzun yıllardır hizmet veren ve saç ekimi konusunda uzmanlaşmış kliniklerde bu tür hatalarla karşılaşmazsınız.



Saç Ekimi Sırasında Yapılan Hatalar

Toplanan greftlerin ekilmesi esnasında da ciddi problemlerle karşı karşıya kalınmaktadır. Bu kapsamda köklerin çok derine ekilmesi, saç köklerinin çok sık ekilmesi, seyrek saç köklerinin seyrek ekilmesi ve deriye zarar verecek uygulamalara başvurulması söz konusu olur. Tüm bu detayları dikkate alarak profesyonel bir kliniği tercih etmenin avantajını yaşamalısınız.



Hatalı Saç Ekimini Düzeltmek Mümkün mü?

Saç ekimi uygulamalarında hataların meydana gelmesi hastalar için arzu edilecek en son şeydir. Ama yanlış tercihler ve profesyonel olmayan bir saç ekimi süreci sorunların temelini oluşturur. Peki, bu durumda saç ekimi uygulamalarına yönelik düzeltme işlemleri yapmak mümkün müdür?

Hatalı uygulamaları düzeltmek mümkündür. Ancak hastanın saç yapısının son halini değerlendirdikten sonra en doğru yöntemi seçmek gerekir. Aksi takdirde hatayı düzeltmek isterken daha büyük bir hayata neden olma ihtimali doğar.

Saç ekiminde düzeltme uygulamaları için öncelikli olarak hastanın saç yapısı değerlendirilir. Memnuniyetsizliğe neden olan durumlar da dikkate alınarak çözüm için planlama yapılır. Hastanın saç yapısı düzeltme yapmaya uygunsa yeni bir operasyonla hastanın arzu ettiği saçlara kavuşması sağlanmaktadır.

Saç ekiminde düzeltme uygulaması yapmak istediğinizde ilk seferdeki hataları tekrarlamamanız gerekmektedir. Aksi takdirde aynı hatayı ikinci kez yapmış olur ve saçlarınızın düzeltilemeyecek bir forma dönüşmesine yol açarsınız.



Sıkça Sorulan Sorular

Saç ekiminde sık sık hatalar olur mu?
Saç ekiminin profesyoneller tarafından gerçekleştirilmesi durumunda hata riski çok azdır.

Saç ekiminde hataların telafisi mümkün mü?
Çoğunlukla, hatalar telafi edilebilir.

Saç ekiminde neden hata olur?
Profesyonel olmayan cihazlar, başarısız ve deneyimsiz hekimler saç ekiminin en temel nedenleridir.

Mega Graft Blog

Hizmetlerimiz hakkında sektörel makaleler