Mega graft hair transplant center
Blog Detay

SAFİR FUE Saç Ekimi

SAFİR FUE Saç EkimiSAFİR FUE saç ekimi, erkeklerin saç konusunda daha güzel bir görünüm tercih ettikleri durumlarda başvurulan süreçtir.

SAFİR FUE Saç Ekimi


SAFİR FUE saç ekimi, erkeklerin saç konusunda daha  güzel bir görünüm tercih ettikleri durumlarda başvurulan süreçtir. Bu çerçevede SAFİR FUE saç ekimi ile erkeklerin görsel anlamda daha kaliteli bir sonuca ulaşmaları mümkündür. Siz de saç ekimi sayesinde saçınızdaki boşlukları giderebilirsiniz. Üstelik yanık ya da yara izi gibi durumlardan kaynaklı saçsız bölgenin de görüntüsünü saç ekimiyle düzeltebilirsiniz.

Saçlarından memnun olmayan erkeklerin daha başarılı bir görüntü için SAFİR FUE saç ekimine başvurması gerekir. Özellikle de daha dolgun ve doğal bir saç yapısına sahip olmak adına mutlaka bu yöntemi tercih etmelisiniz. Peki, bu işlem nasıl uygulanmaktadır?
 

SAFİR FUE Saç Ekimi Nasıl Yapılır?


Saç ekiminde en başarılı uygulama olarak bilinen SAFİR FUE yönteminde, alınacak olan kıl kökleri tek tek toplanarak safir yöntemi ile açılan yuvalara tek tek uygulanmaktadır. Hastanın ense bölgesinden toplanan kıl köklerinin saç yapısına uygun olmasına çok dikkat edilir.

Operasyon lokal anestezi ile başlar ve hastanın ağrı hissetmemesi sağlanır. Daha sonra uygulama yapılacak bölgeye bağlı olarak kıl köklerinin toplanması söz konusudur. Toplanan kıl kökleri saç olmayan bölgeye ekilerek doğal bir görünüm elde edilmek istenir. Hastanın saç bölgesindeki eksikliğe bağlı olarak operasyonda kaç kıl köküne ihtiyaç duyulduğu belirlenmektedir. Benzer şekilde operasyon süresi de buna bağlı olarak farklılık gösterir.
 

SAFİR FUE Saç Ekimi Öncesi Dikkat Edilecekler


Saç ekimi uygulaması erkekler için daha kaliteli bir görünüm elde etmek adına oldukça değerlidir. Bu nedenle de SAFİR FUE saç ekimi ile alakalı iyileşme sürecini desteklemek adına mutlaka doğru uygulamalara başvurmak gerekir. Aşağıda operasyon öncesinde dikkat edilmesi gerekenleri inceleyebilirsiniz.
  • Saç ekimi işlemleri öncesinde alkol ve sigara tüketiminin durdurmalısınız. Bu tür uyarıcı maddeler iyileşme hızını ve performansını olumsuz etkiler
  • Kan sulandırıcı özelliğe sahip besin ve ilaçların tüketilmesi operasyondan 1-2 hafta öncesinde bırakılmalıdır
  • Saçlarınızın kesilip kesilmeyeceğine saç ekimi uzmanı ile görüşerek karar vermelisiniz
  • Saç ekiminin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi adına saçların temiz ve herhangi bir madde uygulanmamış olması gerekir
  • Ekim öncesinde nasıl bir görüntü elde edileceği konusunda uzman ile görüşme gerçekleştirilmelidir.
Tüm bu detaylar sürecin başarılı bir şekilde devam etmesi adına gereklidir.
 

SAFİR FUE Saç Ekimi Sonrasında Dikkat Edilecekler


Saç ekimi konusunda tercih edilecek olan SAFİR FUE yönteminin daha başarılı sonuçlar getireceği açıktır. Bu kapsamda SAFİR FUE tercihinde bulunmanın hemen her erkek için özel olduğunu unutmamak gerekir. Başarıyı tetikleyecek olan faktörler ve tavsiyeler aşağıdaki gibidir.
  • Saç ekimi gerçekleştirilen bölgeye ve donör bölgeye su değdirmek oldukça tehlikeli ve sakıncalıdır. Bu nedenle de ilk yıkama gerçekleşene kadarki sürede su temasından uzak durmak gerekir,
  • İyileşme sürecini olumsuz etkilemesi muhtemel olan sigara ve alkol kullanımını durdurmak gerekir,
  • Saç ekimi sonrasında saçların şok dökülme nedeniyle dökülmesi doğaldır. Bu durumdan uzmanı haberdar ederek endişelerden uzaklaşmalısınız,
  • Saç ekiminden hemen sonra saçlarda kabuklanma ya da kaşınma durumu olabilir. Hastanın kaşıma gibi olumsuz bir duruma başvurmaması gerekir,
  • Operasyon sonrasındaki birkaç hafta içinde saçlara doğrudan gelecek çevresel etkileri önlemek şarttır.
Tüm bu detaylar iyileşme ve arzu edilen olumlu görüntüyü yakalamak adına değerlidir. Siz de bu konuda en başarılı seçeneklerden fayda sağlayarak beklentilerinize uygun sonuçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.
 

Sıkça Sorulan Sorular


Saç ekimi sonrasında doğal bir görünüm mümkün mü?
SAFİR FUE tekniği ile saç ekimi sonrasında doğal bir görüntüye kavuşmak mümkündür. Nitekim ekilen saçlar kıl kökleri ense bölgesinden alındığında doğal olmama ihtimali yoktur.

Saç ekimi sırasında kaç grefte ihtiyaç vardır?
Saç ekimi yaptıracak olan kişinin durumuna bağlı olarak 1000 ile 6000 greft arasında değişkenlik söz konusu olabilir. Nihai karar ilk incelemeler sonrasında verilir.

SAFİR FUE tekniği ile saç ekimi ne kadar sürer?
Saç ekimi kişiden kişiye değişse de ortalama süre 6-8 saattir.
 

Mega Graft Blog

Hizmetlerimiz hakkında sektörel makaleler