Mega graft hair transplant center
Blog Detay

Sapphire Ekimi

Sapphire EkimiFUE Sapphire tekniği temel olarak FUE transplant tekniğinin (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu veya foliküler ünitelerin ekstraksiyonu) geliştirilmiş halidir.


Sapphire Ekimi


FUE Sapphire tekniği temel olarak FUE transplant tekniğinin (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu veya foliküler ünitelerin ekstraksiyonu) geliştirilmiş halidir. Kılcal damar ameliyatlarını gerçekleştirmek için günümüzde en gelişmiş ve kullanılan tekniktir.

Normalde saçın arkası veya yan tarafı olan donör bölgeden, cımbız yardımıyla foliküllerin her birinin daha sonra çıkarılması için kafa derisinde küçük delikler açan bir mikromotor kullanılarak foliküllerin çıkarılmasından oluşur.
 

Safir FUE Tekniği Nedir?


FUE Sapphire yönteminde, geleneksel çelik bıçaklar yerine V şeklinde safir bıçaklara sahip özel uçlar kullanılır. Bu da onları daha keskin ve daha hassas hale getirerek alıcı bölgedeki köklerin daha sonra aşılanacağı mikro kanalları açmak için daha hassas hale getirir.

Saf safir bıçak, mikro kanalların açılması sırasında çok daha az titreşim elde ederek travma ve doku hasarı riskini en aza indirir. Safir, çelikten yapılmadığı için olası tahrişleri azaltan ve alerjik reaksiyonları önleyen antibakteriyel özelliklere sahiptir. Ek olarak, cerrahın daha az şişen sıvı enjekte etmesine izin verir, bu da cildi kemikten ayırmaya yardımcı olur ve kılcal damar yerleştirme işini büyük ölçüde kolaylaştırır, bu da iyileşmeyi hızlandırır ve ameliyat sonrası dönemi iyileştirir .
 

Fue Sapphire Tekniğinin Avantajları

 
  • Sapphire FUE tekniği en iyi sonuçları çok minimal invaziv bir şekilde sunar. Bu nedenle daha sonra çok az rahatsızlık (kanama, kızarıklık, yara izi) olur. Şok dökülme olasılığı saç ekiminden sonra iyileşmede iyileşme olduğu için kabuklanmalar daha kolay ve hızlı bir şekilde dökülür.
  • Foliküler ekstraksiyon, tek bir ünitede yapıldığından, çok hassas ve ekilecek dokuya saygılıdır. Bunu yapmak için, cerrah, mümkün olduğunca bütünlüğünü korumak için saçı tamamen çıkaran, çok küçük çaplı, dairesel başlı, zımba olarak bilinen bir motor kullanır.
 
  • Safir uçlu medikal aletlerin kullanımı ile saçın hareket etme olasılığının daha az olduğu daha küçük kanallar oluşturulmaktadır. Bu da greftin açısının değiştirilmesini zorlaştırmakta, geleneksel yönteme göre daha yüksek hayatta kalma ve başarı oranı sağlamaktadır.
  • FUE Safir tekniği, greftlerin birbirine daha yakın olmasını sağlar. Bu da daha doğal görünen bir saç dağılım modeli oluşturmak için daha yoğun bir saç ekimini garanti eder.
  • Geleneksel yöntemlerle cm2'ye 40 greft ekilebilirken, FUE Safir saç ekimi ile cm2'ye 120 greft ekilebilmektedir .
  • Saç ekiminin başarısındaki en önemli aşama olan mikrokanalların açılma aşaması, ekilmesi gereken saç köklerinin açısını, yönünü ve yoğunluğunu doğrudan belirleyerek yeni saçların görünümünü büyük ölçüde belirler.
  • Saç ekiminin doğal görünümü daha çok, saç foliküllerini düzgün yerleştirmek için yönlerine ve hacimlerine göre seçmesi gereken cerrahın uzmanlığına bağlıdır.
 

FUE Sapphire İle Saç Ekimi Nasıl Yapılır?


FUE Sapphire tekniği ile saç ekimi, hastanın isteğine göre doğal bir sonuç elde etmek için ön kısmın sınırlandırılmasıyla başlar, ardından köklerin alınacağı donör bölge tıraş edilir ve hasta tarafından uyuşturulduktan sonra çıkarma işlemine geçilir. foliküler üniteler. Foliküller, aşılamaya devam etmeden önce korunmalarını garanti etmek için kimyasal olarak işlenir.

Bu tekniğin doğallığını sağlamak için en hassas ve önemli noktalardan biri de kökün çıkarılmasıdır   çünkü mikro delici zımbanın saçın doğal olarak çıktığı yöne doğru yönlendirilmesi gerekir ki ekildiğinde doğal bir görünüme sahip olsun. , çünkü her folikül orijinal yönünü korur.

Son olarak safir uç tekniği ile çıkarılan köklerin yerleştirileceği mikrokanallar oluşturulur. Daha önce de söylediğimiz gibi safir uç daha küçük ve daha hassas mikro kanallar oluşturarak daha   yoğun ve daha doğal saçlar elde etmemizi sağlıyor. Müdahale sırasında saç dokusu daha az hasar gördüğü için FUE Sapphire tekniği ile iyileşme diğer tekniklere göre daha hızlıdır ve sadece birkaç gün içinde tamamen iyileşir.
 

 Sıkça Sorulan Sorular


FUE Sapphire ile ekim kimler için endikedir?
Safir FUE yöntemi, özellikle orta ve kalın saç yapısına sahip kadın ve erkek hastalarda endikedir,   kendine has özellikleri nedeniyle en doğal sonuçların elde edilmesini sağlar.

FUE Sapphire tekniği ile saç ekimi  ne kadara mal oluyor?
Şu anda Barselona'da FUE Sapphire tekniği ile saç ekimi yapan çok çeşitli saç klinikleri var ve fiyatlar birinden diğerine değişiyor.

Sapphire saç ekimi sırasında acı hissedilir mi?
Hayır, işlem sırasında hiçbir ağrı olmaz.

Mega Graft Blog

Hizmetlerimiz hakkında sektörel makaleler