Mega graft hair transplant center
Blog Detay

Tıraşsız Saç Ekimi Aşamaları Nelerdir?

Tıraşsız Saç Ekimi Aşamaları Nelerdir?Tıraşsız saç ekimi, oldukça titiz bir şekilde gerçekleşen ve aşama aşama sürmesi gereken işlemlerdir.

Tıraşsız Saç Ekimi Aşamaları Nelerdir?


Tıraşsız saç ekimi, oldukça titiz bir şekilde gerçekleşen ve aşama aşama sürmesi gereken işlemlerdir. Planlı bir şekilde sürdürülecek olan saç ekiminin arzu edilen sonuçları vermesi daha büyük bir olasılıktır. Bu nedenle de kliniğimizde gerçekleşen her saç ekiminde adım adım ilerleme kaydedilmektedir. Kliniğimizde bir saç ekim süreci gerçekleştirmek istediğinizde sizi bekleyen süreci adım adım sizler için paylaşıyoruz.
 

Hazırlık Aşaması


Saçlarınızdaki dökülmenin neden olduğu kayıpların üstesinden gelmek ve daha özgüvenli olmak için saç ektirmeye karar vermiş olabilirsiniz. Kliniğimize bu taleple başvurduğunuzda saç dökülmesinin nedenleri araştırılmaktadır. Öte yandan hangi operasyonların uygulanabileceği ya da saç ekimi işlemi için uygun olup olmadığınız değerlendirilir. Bu sayede operasyona uygunluk değerlendirilerek başarılı sonuçlar elde edilmesi adına harekete geçilir.
 

Saç Analizi


Saçlarınızdaki dökülmenin nedenleri araştırıldıktan sonra saçlarınızın güçlü olup olmadığı değerlendirilmektedir. Bu sayede dökülme tipi ve dökülmeyle alakalı bilinmesi gereken bütün bilgiler elde edilmektedir. Saçlar analiz edildikten sonra hastanın hangi aşamada olduğu saptanır.

Uzman kontrolünde gerçekleştirilen işlemlerin nihai kararı vermede etkili olacağı bilinmelidir. Bu nedenle de saç sağlığı ile alakalı bütün sorulara doğru cevap verilmesi saç ekiminde elde edilecek başarıyı doğrudan etkiler.
 

Kan Tahlilleri


Saç ekimi işlemleriyle alakalı doğrudan uygulamaya geçmek oldukça riskli sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle de hastanın farkında olmadığı sağlık problemlerini de değerlendirmek adına kan tahlilleri gerçekleştirilmektedir. Kan tahlillerinde HIV, Hepatit B ve Hepatit C gibi bulaşıcı hastalıklara karşı değerlendirmeler yapılmaktadır.

Hastanın tahlilleri esnasında süreci sekteye uğratacak diyabet ve tansiyon gibi kronik problemleri de değerlendirilmektedir. Bu noktada tahlillerin temiz çıkması ve saç ekimi işleminin sorunsuz gerçekleşeceği düşüncesinin oluşması sonrasında uygulamanın planlamasına geçilmektedir.
 

Planlama Aşaması


Saç ekiminin başarılı bir şekilde sonuçlanması için en önemli şey kaliteli bir planlama sürecidir. Bu nedenle de planlama en değerli aşama olarak kabul edilmektedir. Hastanın ön değerlendirmeler neticesinde nasıl bir uygulamayla yeni görüntüsüne kavuşacağı belirlenmektedir.
 

Tıraşsız Saç Ekimi Süreci


Tıraşsız saç ekiminde uygulamaya gelindiğinde hem hastanın hem de hekimin planlamaya bağlı kalması oldukça önemlidir. Bu sayede arzu edilen sonuçlara ulaşılması çok daha basit olacaktır. Planlamaya uygun bir şekilde saç ekimi uygulamaları anestezi, köklerin alınması, kanal açılması ve ekim işlemi şeklinde devam etmektedir.
 

Anestezi Aşaması


Anestezi aşamasında hastanın durumu ve hekimin kararına göre sedasyon ya da lokal anestezi uygulamasına başvurulmaktadır. Genel itibarıyla lokal anestezi uygulamasının yapılması daha sağlıklı sonuçlar almak adına önemlidir. Bu kapsamda da anestezi uygulanarak sürecin başlaması söz konusudur. Bölgesel anestezi uygulandığından hastanın uygulama süresince farklı şeylerle ilgilenmesi mümkündür. Bu süreçte ağrı hissi yok denecek kadar azdır.
 

Greft Toplama


Hastanın donör bölgesinden alınan saç köklerine greft adı verilmektedir. Bu greftlerin toplanması işlemi saç ekiminin ilk aşaması olarak kabul edilir. Toplanan kökler uygulanacak tekniğe göre farklı alternatifler kullanılarak alınmaktadır. Tekniğe göre değişen sürede toplanan köklerin bir sonraki aşamada ekim işlemi için uygun hale gelmesi sağlanır.
 

Kanal Açılması


Saç köklerinin alım işlemi bittikten sonra alınan toplam greft sayısına göre tekrar hasta ile beraber planlamanın üzerinden geçilerek ekim bölgesi netleştirilir. Bu aşamada tekrardan lokal anestezi yardımı ile işleme başlanır. İşlem bittiğinde ufak bir moladan sonra ekim işlemine geçilir.
 

Greftlerin Ekilmesi


Titiz bir şekilde toplanan greftler aynı hassasiyetle saçsız bölgeye ekilmektedir. Bu nedenle de greftlerin ekilmesi süreci oldukça dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Planlamada beklenen sonucun elde edilmesi adına greft ekme süreci bazen uzayabilir.

Greftlerin ekilmesi ve operasyonun sonuçlandırılması ile saç ekim süreci tamamlanmış olur. Bu noktadan sonra saçın iyileşmesi ve daha kaliteli bir noktaya ulaşması söz konusu olacaktır. İyileşme sürecinin de uzman kontrolünde sürmesi sayesinde daha başarılı bir sonuç elde edilmesi mümkündür.
 

Sıkça Sorulan Sorular


Saç ekimi kimlere yapılır?
Saç ekimi, androjenik tip olarak adlandırılan saç dökülmesi yaşayan bireylere yapılır.

Saç ekimini kim yapar?
Saç ekimi işlemi, bu alanda eğitimli saç ekim uzmanları tarafından gerçekleştirilmektedir.

Saç ekimi nerede yapılır?
Saç ekimi operasyonu tam teşekküllü klinik ya da hastanelerde yapılır.

Saç ekimi için uygun olduğumu nasıl anlarım?
Saç ekim uzmanları görüşme esnasında verici alan kontrollerini yaparlar. Bunun yanı sıra saç analizi ve dökülme tipi kontrolü ile saç ekimi için uygun aday olup olmadığınıza karar verilmektedir.
 
 
 

Mega Graft Blog

Hizmetlerimiz hakkında sektörel makaleler